معرفی و توضیح انواع تلسکوپ(معرفی 1)

در اینجا مباحث مختلفی از نجوم را مشاهده کرده و ضمن تبادل نظر ، سوالات خود را مطرح کنید

مدير انجمن: milad

معرفی و توضیح انواع تلسکوپ(معرفی 1)

پستتوسط milad » شنبه 14 دی 1387, 11:35 am

هر وسيله جديدي که اولين بار با آن رو به رو مي شويد و مي خواهيد با آن کار کنيد، هيجاني توأم با کمي ترس در شما به وجود مي آورد. ترسي که نشانه نا آشنايي شما با آن وسيله است و اينکه چگونه بايد از آن استفاده کرد. اگر هيچ راهنمايي در دسترس نباشد، اين ترس کم کم جاي خود را به نا اميدي يا حتي از آن بدتر به دلزدگي ميدهد. اولين تلسکوپي هم که خريديد يا با آن روبه رو شديد از اين قاعده مستثني نيست. به همين دليل قبل از اينکه بگوييم چگونه از تلسکوپ استفاده کنيد بهتر است اول کمي با اين وسايل آشنا شويد. تلسکوپ در واقع يک دوربين معمولي است که براي رصد اجرام سماوي تغييراتي در آن ايجاد شده است و مانند تمام وسايل ديگري که در روز با آنها سروکار داريم داراي انواع و کاربردهاي مختلف است. بجز جزئياتي که به ساختمان و اصول کار اين وسايل مربوط مي شود وجه تمايز تلسکوپها، توان تفکيک و توان آشکار سازي اجسام کم نورتر است. اينکه اين تلسکوپ بزرگنمايي اش چقدر است يا تصوير را چقدر جلو مي آورد، جملاتي اشتباهند .چون بزرگنمايي با تعويض چشمي يا استفاده از بعضي وسايل کمکي کم يا زياد مي شود. از نظر ساختار نيز تلسکوپها تفاوتهاي اساسي با هم دارند. انواع تلسکوپها
تلسکوپهايي که با نور مرئي کار مي کنند به سه دسته کلي شکستي، بازتابي و بازتابي ـ شکستي تقسيم ميشوند. هر کدام از اين گروه ها خود به چند دسته ديگر تقسيم مي شوند که در نهايت شما را در مقابل تعداد زيادي تلسکوپ قرار مي دهد. نترسيد در عمل فقط چند نمونه تلسکوپ براي استفاده هاي آماتوري توليد و به بازارعرضه مي شود و متأسفانه در بازاري مثل بازارکشور ما عملاً انتخابهاي شما بسيار محدودتر هم مي شود. با وجود اين فکر مي کنم آشنايي با آنها براي همه ما مفيد باشد.
تلسکوپهاي شکستي
اين نوع تلسکوپها از نظر ساختار تنوعي ندارند. همان طور که درکتابهاي دوره هاي مختلف تحصيلي نوشته شده است، اين تلسکوپها از يک عدسي شيئي و يک عدسي چشمي تشکيل شده اند. اما هر چه هست زير سر عدسي شيئي است. هر چه عيب هايي مانند کج نمايي کروي، کج نمايي رنگي، آستيگماتيسم و چند عيب ريز و درشت ديگر در عدسي اصلي کمتر باشد تلسکوپ بهتر و در نتيجه قيمت آن گرانتر است. در اين نوع تلسکوپها با دو اصطلاح آکروماتيک (Achromatic) يا بدون رنگ و آپوکروماتيک (Apochromatic) يا بدون رنگ تصحيح شده رو به رو مي شويم. اصطلاح دوم بيشتر از آنکه جنبه فني داشته باشد، تجاري است. البته نه به معناي واقعي کاملاً تجاري.تصوير
عدسيهاي شيئي آپوکروماتيک معمولاً از سه قطعه و آکروماتيک از دو قطعه شيشه به هم چسبيده ولي با جنسهاي متفاوت تشکيل شده اند. در تلسکوپهايي که ازعدسي آپوکروماتيک استفاده مي کنند عيبهاي معمول عدسيها به نحو چشمگيري کاهش پيدا کرده اند و اين کم شدن عيب ها به معناي کار بسيار زياد روي عدسيها هنگام طراحي، تراش و پوشش دادن است. به همين دليل است که مي بينيم دو تلسکوپ شکستي که ظاهراً تفاوتي با هم ندارند از نظر کيفيت و صد البته قيمت اصلاً با هم قابل قياس نيستند
تصوير تصوير
ادامه دارد
تصوير
milad

تاريخ عضويت: شنبه 7 دی 1387, 10:32 am

تشکر از این مبحث جالب

پستتوسط ali » يکشنبه 15 دی 1387, 7:50 pm

من از شما تشکر میکنم . خیلی وقت پیش دلم میخواست تلسکوپ داشته باشم و با اون ستاره ها را ببینم ولی موفق نشدم و گذشت ایام هم فرصت یادگیری را از من گرفت اما اکنون که مواجه شدم با مطالبی در مورد تلسکوپ و نجوم ذوق زده شدم .
مطمئن باشین که تمام مطالب این مبحث را با دقت مطالعه میکنم .
راستی اگه کسی بخواد تلسکوپی بخره که هم از نظر کیفیت و هم از نظر قیمت در حال حاضر مناسب باشه و نیازهای یک آماتور را بر آورده کنه چه مدلی را پیشنهاد میکنید ؟
ali

تاريخ عضويت: جمعه 14 تیر 1387, 9:39 am

Re: پاسخ به سوال اقا علی

پستتوسط milad » جمعه 20 دی 1387, 9:25 am

با تشکر از شما که به این مبحث علاقه مندید
یک مدل خوب با قیمت مناست و کارای زیاد مدل تلسکوپ 66 میلیمتری آیوکروماتیم ZenithStar
است باقیمت 495.000 تومان ;)
تصوير
milad

تاريخ عضويت: شنبه 7 دی 1387, 10:32 am

بازگشت به نجوم

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 1 مهمان